Tarinamme

Asko oli kulkenut Nurmeksesta muutaman vuoden timpuriporukan mittamiehenä pääkaupunkiseudulla, kun tunsi silloisessa työssä olleen liian vähän haastetta. Hän mietti: Menisikö opiskelemaan vai ryhtyisikö yrittäjäksi? Koska oli asuntolainaa, päätti ryhtyä yrittäjäksi.  Niinpä hän palkkasi entisen työkaverinsa sekä muutamia muita Nurmeslaisia luottotimpureita töihin, ja alkoi aliurakoida rivitaloja Järvenpäähän.  Miehet asuivat viikot asuntovaunussa ja viikonlopuksi ajoivat kotiin perheidensä luokse Nurmekseen.

Heistä Pohjois-Karjalaisista levisi hyvä maine, kun tekivät työt huolella. Töiden lisääntyessä Asko jättäytyi pois vasaran varresta, palkkasi lisää aliurakoitsijoita ja meno kiihtyi. Vähän kun murretta puhui, niin töitä kyllä riitti. Sitten tuli 90-luvun lama ja työt vähenivät.  Veroista selvitäkseen auto vaihtui pienempään, asuntovaunu annettiin pois laskuja vastaan ja oli hypättävä takaisin toteutuspuolelle. Mutta tästäkin selvisivät.

Maine palvelevana sekä työnsä hyvin hoitavana yrityksenä oli levinnyt ja laman jälkeen tarjouspyyntöjä alkoi taas tulla. 2000-luvun alkupuolella alkoivat linjasaneerausurakat, joista sittemmin syntyi liikevaihdon kulmakivi. Työntekijämäärä kasvoi tasaisesti, yritys siirtyi aliurakoitsijasta pääurakoitsijaksi.

Ajan saatossa Rakennusliike Asko Kokkonen Oy on erikoistunut arvokohteiden remontointiin. Lisukkeeksi on perustettu erillinen korjausyksikkö, joka on erikoistunut pienempiin remonttihankkeisiin. Yritys on muovautunut hiljalleen omaan muotoonsa.

30.12.2021 Asko myi yrityksensä. Uusien omistajien myötä Rakennusliike Asko Kokkonen Oy liittyi osaksi Finnak Group Oy -konsernia, ja Rakennusliike Asko Kokkonen on jälleen uuden edessä.

Rakennusliike Asko Kokkonen Oy

Rakennusliike Asko Kokkonen Oy on vuonna 1989 perustettu vaativiin linjasaneerauskohteisiin keskittynyt urakoitsija pääkaupunkiseudulla. Erikoisalaamme ovat Helsingin keskustan arvokiinteistöt ja muut mittavaa ammattitaitoa edellyttävät saneerauskohteet.

Lue lisää

Yhteystiedot

Rakennusliike Asko Kokkonen Oy - Design: RFM