Tarinamme

Olin kulkenut Nurmeksesta muutaman vuoden timpuriporukan mittamiehenä pääkaupunkiseudulla, kun tunsin silloisessa työssäni olleen liian vähän haastetta. Mietin: Menisinkö opiskelemaan vai ryhtyisinkö yrittäjäksi? Koska minulla oli asuntolainaa, päätin ryhtyä yrittäjäksi.  Palkkasin entisen työparini Rysän Pentin sekä muutamia muita Nurmeslaisia luottotimpureita töihin, ja niin aloimme aliurakoida rivitaloja Järvenpäähän.  Asuimme viikot asuntovaunussa ja viikonlopuksi ajoin kotiin perheen luokse Nurmekseen.

Meistä Pohjois-Karjalaisista levisi hyvä maine, teimme työt huolella, ja sana levisi. Töiden lisääntyessä jättäydyin pois vasaran varresta, palkkasin lisää aliurakoitsijoita ja meno kiihtyi. Vähän kun murretta puhui, niin töitä kyllä riitti. Sitten tuli 90-luvun lama ja työt vähenivät.  Veroista selvitäkseni vaihdoin auton pienempään, annoin asuntovaununi pois laskuja vastaan ja hyppäsin takaisin toteutuspuolelle. Mutta tästäkin selvittiin.

Maineemme palvelevana sekä työnsä hyvin hoitavana yrityksenä oli levinnyt ja laman jälkeen tarjouspyyntöjä alkoi taas tulla. 2000-luvun alkupuolella aloitimme linjasaneerausurakat, joista sittemmin syntyi liikevaihtomme kulmakivi. Työntekijämäärä kasvoi tasaisesti, siirryimme aliurakoinnista pääurakoitsijaksi.

Ajan saatossa olemme erikoistuneet arvokohteiden remontointiin. Lisukkeeksi olemme perustaneet muutama vuosi sitten erillisen korjausyksikön, joka on erikoistunut pienempiin remonttihankkeisiin. Yritys on muovautunut hiljalleen omaan muotoonsa.

Niin. Ja yhä joukossamme on useita paljasjalkaisia Nurmeslaisia!

Rakennusliike Asko Kokkonen Oy

Rakennusliike Asko Kokkonen Oy on vuonna 1989 perustettu vaativiin linjasaneerauskohteisiin keskittynyt urakoitsija pääkaupunkiseudulla. Erikoisalaamme ovat Helsingin keskustan arvokiinteistöt ja muut mittavaa ammattitaitoa edellyttävät saneerauskohteet.

Lue lisää

Yhteystiedot

Rakennusliike Asko Kokkonen Oy - Design: RFM